Sikacz – to słowo nabiera nowego znaczenia

Na słaby trunek często mówimy ‘sikacz’. James Gilpin temu słowu nowe znaczenie. Postanowił on bowiem wyprodukować whisky z uryny.

Jak się okazuje, uryna osób chorujących na cukrzycę doskonale nadaje się do produkcji tegoż napoju. Wszystko to dzięki wysokiemu stężeniu cukru w tejże urynie, dzięki czemu ciecz lepiej fermentuje. Specjalna procedura pozwala na wyprodukowanie whisky Single Malt. Rosnąca ilość chorujących na cukrzycę i wzrost popytu na whisky stwarza mocne podstawy dla nowej technologii. Zatem, gdy będziecie następnym razem sączyć szkocki napój, to sprawdźcie lepiej dokładnie jego składniki…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Poprzedni
Być może stać Cię na Porsche

Być może stać Cię na Porsche

Być może, że stać Cię już na Porsche, a przynajmniej na mini wersję kultowego

Następny
Robot wąż wspina się na drzewo

Robot wąż wspina się na drzewo

Naukowcy z Biorobotics Lab z Uniwersytetu Carnegie Mellon stworzyli robota-węża

Może Ci się spodobać